Derfor skal du bruge bambustøj, når du træner

Du kender det godt – følelsen af at sveden bare driver af dig, når du træner, mens tøjet langsomt men sikkert bliver mere og mere gennemblødt. Det er et tydeligt tegn på, at du yder noget, men også ganske ubehageligt, fordi tøjet bliver klamt og fugtigt. Heldigvis findes der i dag et stort udvalg af svedabsorberende træningstøj i alle afskygninger og materialer. Men særligt et materiale er værd at holde øje med, nemlig bambus.

Danskerne er så småt ved at have opdaget de mange fordele ved bambusfibre i produktionen af tøj, men mange er stadig ikke klar over, at bambustøjet også er helt ideelt til de lange løbeture og ugentlige besøg til fitnesscenteret.

lækket og blødt bambus tøj

Antibakteriel og svedtransporterende

Bambus tøj er først og fremmest noget af det mest behagelige, du kan få på din krop. Stoffet er meget fleksibelt og føles blødt som silke på grund af det høje indhold af cellulosefibre.

Det føles samtidig let på kroppen, men er yderst slidstærkt. Som materiale er det svedtransporterende og leder dermed fugten væk fra kroppen, når du træner. Det regulerer også din temperatur, så du bliver nedkølet, og tager du en løbetur om vinteren, vil det modsat holde dig varm. Som en ekstra bonus indeholder bambus et stof kaldet Bambus Kun, der giver det en naturlig anitbakteriel virkning. Det betyder altså, at dit tøj både tørrer hurtigere og lugter mindre, når det indeholder bambusfibre.

Et miljøvenligt og bæredygtigt valg

De mange fordele ved bambus tøj kommer ikke kun dig selv og din træningsmakker til gode. De kommer også miljøet til gode. Bambus er et naturligt, 100% nedbrydeligt materiale og modsat mange andre tøjfibre kræver bambus ikke brug af pesticider eller andre miljøskadelige sprøjtemidler under dyrkningen.

Det kræver heller ingen kunstvanding, da det kan overleve blot ved at optage regnvand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *